Meubelatelier Gebr. Bongers Koppelstraat 25, 6088 EM Roggel

(0475) 49 17 50
info@bongerstrappen.nl

Onze Historie

Klassiek met bijzonder houtsnijwerk. Of tijdloos en modern.

 

Uit de media

DE MEDIA TONEN VEEL BELANGSTELLING VOOR HET WERK VAN GEBROEDERS BONGERS. EEN GREEP UIT DE ARTIKELEN VAN DE AFGELOPEN JAREN.
DE SLEUTEL: VAN KERK EN KAST
DE SLEUTEL: NA TWEE EEUWEN ZO GOED ALS NIEUW
HET HOUTBLAD: ZO NIEUW ALS OUD

Meubelatelier Gebroeders Bongers is al ruim 60 jaar een begrip in Limburg. Vader Jacq Bongers startte het bedrijf in 1955. Enkele jaren later sloot zijn broer Lei aan. Jacq etaleerde zich niet als zomaar een meubelmaker. Wat uit zijn handen kwam, betitelde hij als meubelbeeldhouwwerk. Dat is niet zomaar een kreet. Dat blijkt gewoon terecht.

Jacq en Lei zorgden ervoor dat historische kunstschatten weer voor generaties behouden bleven. Vele tientallen Limburgse parochies en ook musea klopten immers bij het atelier aan met de meest uiteenlopende restauratieopdrachten.

Vanaf 1987 bewijzen Huub en Gerard Bongers dat ze uit het goede hout gesneden zijn. De zonen van Jacq treden in de voetsporen van hun vader en nemen het bedrijf over. Ook zij ontpoppen zich als restauratiemeesters en behoeden menig monument voor het definitieve verval. Ook veel particuliere klanten zijn onder de indruk van hun hoge kwaliteit en laten meubels restaureren of nieuw maken door de Gebroeders Bongers.

Huub en Gerard Bongers besluiten de focus van hun bedrijf te verbreden en zich nadrukkelijker toe te leggen op nieuwe producten. Dat heeft ertoe geleid dat in honderden woningen en bedrijven in Limburg houten trappen met het kwaliteitsstempel van Bongers deel uitmaken van het interieur. “Klassiek met bijzonder houtsnijwerk. Of tijdloos en modern”. Maar telkens weer sieraden van topniveau. Het bedrijf staat dan nu ook bekend onder twee namen: Meubelatelier Gebr. Bongers en Gebr. Bongers Trappenbedrijf

Ambachtelijk vakmanschap met topkwaliteit tegen betaalbare prijzen